Toplotna črpalka – cena z montažo

Ogrevanje s toplotno črpalko je v zadnjih letih v porastu, saj se ljudje vse bolj zavedamo pomena alternativnih načinov za izkoriščanje energije. K odločitvi za toplotno črpalko pripomore več dejavnikov, poleg ekološkega načina delovanja črpalke so tu še številne druge prednosti, ki jih ponuja toplotna črpalka. Cena z montažo je gotovo tista, ki marsikoga prepriča v nakup, dolgoročno pa to pomeni še visok prihranek pri stroških obratovanja in ogrevanja. Toplotna črpalka je učinkovit način ogrevanja, ne zahteva posebnega vzdrževanja in je primerna za vgradnjo tako v starejši objekt kot novogradnjo, s svojim delovanjem pa zagotavlja najvišjo stopnjo udobja vašega bivanja. Cena toplotne črpalke je odvisna od več dejavnikov – gre za investicijo, ki se vam bo obrestovala dolga desetletja, saj velja za enega najsodobnejših načinov ogrevanja.

toplotna črpalka cena z montažo

Kaj vpliva na ceno toplotne črpalke?

Na tržišču obstaja več vrst toplotnih črpalk, kot pri veliko napravah pa tudi tu velja, da je cena sorazmerna s kakovostjo naprave, njeno tehnologijo, veliko vlogo pa ima tudi vir energije, ki ga za svoje delovanje izkorišča toplotna črpalka. Cena z montažo je v veliko primerih najugodnejša, saj vam tako ni potrebno posebej iskati mojstra, ki bo obstoječ ali nov ogrevalni sistem povezal s toplotno črpalko. Kateri pa so dejavniki, ki odločilno vplivajo na ceno toplotne črpalke?

Želite pripravljeno ponudbo?

Pridobite si popolnoma brezplačno in neobvezujočo ponudbo še danes!

Toplotna črpalka za svoje delovanje uporablja obnovljive vire energije iz okolice in glede na to ločimo toplotne črpalke zrak-voda, zemlja-voda ali voda-voda. Najpogostejši sistem v gospodinjstvih je toplotna črpalka zrak-voda, saj je najlažja za namestitev in lahko energijo, shranjeno v zraku, izkorišča praktično kjerkoli in kadarkoli. Zrak-voda toplotna črpalka – cena z montažo se giblje od 5.000 do 10.000 € – pri namestitvi ne zahteva posebnih gradbenih posegov, potreben je le dostop do električne energije. Nekoliko dražji sta črpalki zemlja-voda ali voda-voda, saj imata zahtevnejšo tehnologijo in ju ni mogoče namestiti kamorkoli. Potrebno je izbrati najprimernejšo črpalko glede na primernost vira ogrevanja in zahteve objekta, da bo tudi izkoristek energije največji. Cena variira tudi glede na to, na kateri način ogrevanja se priklopi toplotna črpalka – radiatorsko, talno gretje, ali kombinacijo obojega – glede na to se izbere nizko- ali visokotemperaturna toplotna črpalka. Cena z montažo se za sistema razlikuje, nizkotemperaturne so zaradi ogrevanja vode na nižje temperature nekoliko cenejše.

Vsak objekt ima svoje potrebe po ogrevanju, zato je treba pred nakupom toplotne črpalke vedeti, kako veliko površino bo potrebno ogrevati in na podlagi tega izbrati ustrezno moč, ki jo ima toplotna črpalka. Cena z montažo je privlačna za vse kupce, ne glede na to, kako močna je toplotna črpalka, seveda pa je izbira moči toplotne črpalke odvisna tudi od kakovosti izolacije objekta, od tega, ali bo črpalka ogrevala tudi sanitarno vodo v objektu, kako kvalitetno so vgrajena okna, kakšne so predvidene toplotne izgube ipd. Moč toplotnih črpalk se giblje od 4 pa do 25 kW in od tega je odvisna tudi njihova cena.

Nakup toplotne črpalke je navadno večji finančni zalogaj, ki pa se lahko zmanjša, če zaprosite za subvencijo Eko sklada v obliki nepovratnih sredstev. Ta se dodeljuje za objekte, ki star način ogrevanja menjujejo s sodobnejšim, to je toplotna črpalka. Cena z montažo je lahko ob pomoči subvencije nižja celo za nekaj tisoč evrov, subvencija pa se dodeljuje tudi novogradnjam. Višina subvencije znaša tako od 20 do 50 % cene toplotne črpalke ob upoštevanju vseh pogojev, ki so navedeni na spletni strani Eko sklada.

Na ceno toplotne črpalke vpliva tudi to, ali je vanjo vključena montaža toplotne črpalke. Pri podjetju Emundia vam poleg strokovnega svetovanja pri izbiri toplotne črpalke nudijo tudi dostavo in montažo črpalke izpod rok izkušenih strokovnjakov. Poleg tega so vam na voljo njihovi redni in izredni servisi, poskrbijo pa tudi za rezervne dele, ki bi jih lahko potrebovala toplotna črpalka. Cena z montažo je izjemno ugodna, saj kot dodatno prednost izpostavljajo to, da lahko tako izdelek kot storitev montaže plačate na obroke in s tem razporedite stroške povsem po vaših željah. Izdelki, ki so enostavni za montažo, imajo fiksno ceno montaže, sicer pa vam z doplačilom ponujajo tudi dodatne storitve v primeru zahtevnejših montaž. V vsakem primeru za ustreznega monterja poskrbijo v podjetju, tako da nimate nobenih dodatnih skrbi z iskanjem monterja. Vsi monterji so strokovno usposobljeni in zanesljivi, zato je vsaka toplotna črpalka zmontirana v kratkem času in brez napak.

Podjetje Emundia poskrbi za celostno storitev vse od svetovanja pri izbiri do dobave in montaže toplotne črpalke ter ponuja tudi redno vzdrževanje in servise, ki jih potrebuje toplotna črpalka. Cena z montažo je prepričala že mnogo kupcev in če se tudi vi zanimate za nakup toplotne črpalke, na njihovi spleti strani oddajte povpraševanje in brezplačno vam bodo pripravili najugodnejšo ponudbo toplotne črpalke skupaj z montažo. Investicija v toplotno črpalko se vam bo povrnila že v nekaj letih, ob tem pa vam bo v podjetju Emundia zmeraj na voljo usposobljena ekipa strokovnjakov, ki bo z veseljem odgovorila na vsa vprašanja, povezana s toplotnimi črpalkami.