Toplotna črpalka za ogrevanje

Zakaj je toplotna črpalka za ogrevanje najboljša izbira za vas?

Ko opremljamo naš nov dom ali pa svoj dom prenavljamo, se zagotovo znajdemo pred dilemo, kako bi naš dom lahko ogrevali. Možnosti je kar nekaj, lahko dom grejemo na drva, z nafto, a ena izmed njih je zagotovo toplotna črpalka za ogrevanje.

Zakaj torej izbrati ta način ogrevanja?

Če izberemo toplotno črpalko kot vir topline v našem domu, bodo lahko kleti, polne drv, postale prazne, tako bo nastalo veliko prostora za hobije ali pa za dodatne prostore v domu. Končno bosta čas in denar, ki ju porabimo pri nakupu kurilnega olja ali plina, ostala za nas, naše bližnje in ljudi, ki nam nekaj pomenijo. Toplotna črpalka za ogrevanje je odlična rešitev za vse nove družinske hiše in poslovne objekte.

Z nakupom topotne črpalke ubijemo dve muhi na en mah. V vročih poletnih dneh nam omogoča prijeten hlad, v mrzlih dneh pa greje dom. Tako nam je prihranjen nakup klime, ki je vedno bolj nujno potrebna v vsakem domu. Posledično ugotovimo, da so toplotne črpalke odličen in pameten nakup. Če ni dovolj, da nam pri nakupu pomagajo subvencije, znižana električna tarifa in manjši stroški ogrevanja, vas bodo prepričali ekološki vidiki in zdravstvene prednosti uporabe toplotne črpalke. S tem bodo skrbi, kot so čiščenje paletnega kotla, skrb, če je dovolj nafte v rezervoarju, in strah pred dejstvom, če bo vreme dopuščalo, da pripravimo zalogo drv, z izbiro načina ogrevanja, če se odločimo za toplotno črpalko, stvar preteklosti. Poleg vseh že naštetih dejstev pa je vredno omembe tudi to, da imajo toplotne črpalke dolgo življenjsko dobo in je za njihovo redno uporabo potrebno zgolj minimalno vzdrževanje.

toplotna crpalka za ogrevanje

Želite pripravljeno ponudbo?

Pridobite si popolnoma brezplačno in neobvezujočo ponudbo še danes!

Ekologija, beseda, ki danes prinaša veliko idej o temu, kaj sploh pomeni. Vendar so te besede prazne, če ni naš primarni način ohranjanja temperature v hladnih zimskih dnevih ravno toplotna črpalka za ogrevanje. Toplotna črpalka za ogrevanje je odličen način, kako lahko kot posamezniki, družine ali pa kar celotna skupnosti zmanjšamo oseben vpliv na delikatno klimatsko podnebje naše Zemlje. Toplotna črpalka ima veliko prednosti: če je prvotni nakup investicija, ki ni veliko dražja od dveh let ogrevanja na nafto, se nam hitro povrne. Država je stopila v boj proti podnebnim spremembam in je dosegla konsenz na področju ekoloških subvencij. Eden iz med glavnih načinov, kako izkoristiti evropski pogled v zeleno in zdravju prijazno prihodnost, je nakup toplotne črpalke. Toplotna črpalka za ogrevanje ima veliko prednosti, zato začnimo kar pri subvenciji, ki jo omogoča država. Država nam omogoča subvencije za različne uporabe in tudi menjavo kotlovnic. V večini gre za četrtino povrnjenega denarja in je na dolgi rok najbolj varen in ugoden nakup za učinkovito ogrevanje.

Toplotna črpalka za ogrevanje ni samo najboljša pri ohranjanju konstantnih temperatur po naši želji v hiši, temveč se z njo lahko hladimo v vročih poletnih dnevih ali pa ogrevamo stanovanje v zimskih dneh.  Nujno se je zavedati, da je poleg subvencije toplotna črpalka že sama po sebi popoln nakup. Na dolgi rok prihranimo pri ogrevanju in omogočimo sebi in svojim bližjim višji standard življenja ter osnovno monetarno varnost.

Z njo lahko ogrevate svoj dom in tudi sanitarno vodo. Poleg tega, da dolgoročno veliko prihranite pri denarju, ogromno prihranite tudi pri prostoru, saj črpalka ne zavzame veliko prostora, če pa z njo ogrevate tudi sanitarno vodo v vašem domu, pa vam prihrani tudi prostor, ki bi ga drugače zavzel električni bojler za gretje vode. Prostore v vašem stanovanju ali hiši lahko ogrevate prek talnega ogrevanja ali radiatorjev.

Sicer pa toplotna črpalka za ogrevanje deluje na podlagi fizikalnega pristopa korelacije med temperaturo, volumnom plina in tlakom. Če plinu povečamo tlak, se poviša tudi temperatura, a če mu ga zmanjšamo, s tem ohladimo plin in prostor. Toplotna črpalka za ogrevanje z manjšim vložkom energije in naravnih fizičnih lastnosti tekočin in snovi, ko uvedemo spremenljivko temperature, omogoči veliko večji izkoristek. Črpalka je boljši in bolj varen način uporabe z viri, ki so omejeni, če je elektrika za zagon črpalke pridobljena z virov, ki niso ekološki. Večina ponudnikov elektrike oziroma električne energije ima posebno ponudbo za uporabnike toplotnih črpalk. Tako je prihranek še večji. Uporaba toplotne črpalke je veliko bolj enostavna. Toplotna črpalka za ogrevanje nima nobenih škodljivih izpustov in prašnih delcev. 

Obstajajo pa različne vrste toplotnih črpalk, take, ki toploto pridobivajo iz vode ali zemlje ali zraka, zato lahko izbirate, kateri vir toplote najbolj ustreza vašemu domu. Zelo priznane in prodajane blagovne znamke toplotnih črpalk pri nas so Daikin, Hitachi ter Mitsubishi Electric.